OPŠTI USLOVI POSLOVANJA SALONA KUPATILA “BG-SANITARIJA”

Na ovoj stranici jasno su definisani uslovi poslovanja Salona Kupatila „BG Sanitarija“.

Nastavkom korišćenja sajta i kupovinom u našem salonu, automatski prihvatate da ste saglasni sa njima.

 1. 1. PRODAJA ROBE – cene, načini plaćanja, pogodnosti i prodaja na rate

Prodaja robe vrši se po vidno istaknutim maloprodajnim cenama koje se nalaze u maloprodajnom objektu. U slučaju neslaganja istaknute cene u maloprodajnom objektu i one na sajtu, važeća je cena u maloprodajnom objektu. U slučaju da je cena u salonu viša od one na sajtu, „BG Sanitarija“ će se potruditi u okviru svojih mogućnosti da maksimalno izađe u susret kupcu snižavanjem cene ili nekim drugim povoljnostima. Ovo ne važi za cene na sajtu koje su iskazane za više proizvoda na slici i gde piše „cena od …“

Salon kupatila „BG Sanitarija“ prihvata sledeće načine plaćanja:

 • gotovinsko plaćanje,
 • bezgotovinsko virmansko plaćanje na bazi izdate profakture (predračuna) fizičkom ili pravnom licu,
 • bezgotovinsko plaćanje platnim karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina i American Express),
 • bezgotovinsko plaćanje čekovima građana,
 • plaćanje pouzećem prilikom slanja robe kurirskim službama.
 • Gotovinsko plaćanje podrazumeva isključivo novčano plaćanje gotovinom. Pod gotovinom NE podrazumeva se plaćanje platnim karticama. U zavisnosti od vrste i količine kupljene robe, za ovaj vid plaćanja kupcima odobravamo gotovinske popuste. Ovi popusti nisu unificirani, i u zavisnosti od vrste i količine kupljene robe kreću se od 5 do 20% od istaknute maloprodajne cene u salonu, što je predmet dogovora našeg salona i kupca prilikom kupovine.
 • Fizičko lice, preduzetnik ili firma može naručiti robu iz našeg asortimana zahtevom za profakturu (predračun). Predračun se mailom šalje kupcu na bazi odabrane robe bilo u salonu ili na sajtu. Rok važenja predračuna je 48 sati u kom periodu tražena roba je rezervisana za kupca, nakon čega se automatski skida sa rezervacije ukoliko kupac nije izvršio uplatu. I u ovom slučaju moguće je ostvariti popuste na kupovinu u zavisnosti od vrste i količine robe, ali su oni manji nego za gotovinsko plaćanje i predmet su usmenog dogovora sa kupcem.
 • Salon kupatila „BG Sanitarija“ prihvata sve platne kartice kao način plaćanja: Visa, Master, Maestro, Dina i American Express. Plaćanje platnim karticama NEMA status gotovinskog plaćanja. I u ovom slučaju moguće je ostvariti popuste na kupovinu u zavisnosti od vrste i količine robe (ukoliko roba nije kupljena na rate), ali su oni manji nego za gotovinsko plaćanje i predmet su usmenog dogovora sa kupcem. PRODAJA NA RATE platnim karticama podrazumeva plaćanje robe platnim karticama „Banca Intesa“ sa kojom imamo ugovor. Plaćanje je moguće izvršiti do 12 mesečnih rata, a broj rata zavisi od iznosa kupljene robe i to po sledećoj dinamici:
 • za kupovine do RSD 30.000,00 do 3 rate,
 • za kupovine od RSD 30.000,01 do 70.000,00 do 6 rata,
 • za kupovine od RSD 70.000,01 do 150.000,00 do 9 rata,
 • za kupovine preko RSD 150.000,01 do 12 rata.

U slučaju plaćanja robe platnim karticama na rate NIJE moguće ostvariti dodatne popuste.

 • Kupovinu robe u našem salonu moguće je obaviti čekovima građana. U slučaju dospeća čekova odmah moguće je ostvariti popuste na kupovinu u zavisnosti od vrste i količine robe (ukoliko roba nije kupljena na rate), ali su oni manji nego za gotovinsko plaćanje i predmet su usmenog dogovora sa kupcem. Plaćanje čekovima na rate moguće je maksimalno do 6 rata i to po sledećoj dinamici:
 • za kupovine do RSD 50.000,00 do 3 rate (minimalna kupovina RSD 15.000,00),
 • za kupovine preko RSD 50.000,01 do 6 rata.

U slučaju plaćanja robe čekovima građana na rate NIJE moguće ostvariti dodatne popuste.

 • Salon kupatila „BG Sanitarija“ vrši slanje odabrane robe brzom poštom, to jest kurirskim službama. U ovom slučaju kupac odabranu robu plaća pouzećem, uvećanu za troškove slanja. Napominjemo da na ovaj način šaljemo samo nelomljivu robu (baterije, galanteriju za kupatilo, radijatore, …. i slično). Lomljivu robu (sanitarije, tuš kabine, … i slično) šaljemo na izričit pisani zahtev i saglasnost kupca da prihvata rizik loma, koji mora biti dostavljen našem salonu putem maila.
 1. 2.TRANSPORT ROBE – besplatan prevoz u Beogradu, uslovi istovara i uslovi za ostatak Srbije
  • Svu kupljenu robu u našem salonu besplatno prevozimo do adrese kupca na teritoriji Beograda, izuzev u sledećim slučajevima:
 • kupljena roba je manje vrednosti od RSD 20.000,00 (postoje izuzeci)
 • roba nije gabaritna i kupac je može sam poneti-prevesti (baterije, lavabo, galanterija,…),
 • keramičke pločice za količine manje od 10 m2.

Besplatan transport (prevoz robe) nikako NE podrazumeva istovar i iznošenje robe u stan-kuću.

Besplatan transport (prevoz robe) podrazumeva prevoz do željene adrese kupca na teritoriji Beograda dokle transportno vozilo može najbliže prići ulazu u zgradu/kuću/garažu.

 • Usluga istovara, to jest iznošenje kupljene robe u stan je dodatna usluga koju obavljamo za naše kupce uz dodatnu novčanu naknadu fizičkim radnicima koje u tom slučaju angažujemo. NAPOMINJEMO da je ovu uslugu potrebno prethodno ugovoriti prilikom kupovine robe (NE na dan isporuke) radi blagovremenog angažovanja radnika. Cena ove usluge određuje se usmenim dogovorom kupca i fizičkih radnika, a zavisi od vrste i količine robe, udaljenosti pristupne tačke transportnog vozila do samog ulaza, spratnosti i da li ima lift ili ne.
 • Usluga prevoza po Srbiji obavlja se sa dodatnom novčanom naknadom, koja podrazumeva troškove goriva i putarina u oba smera, kao i dodatnu naknadu vozaču u iznosu od RSD 1.000,00. Za pojedine gradove imamo na raspolaganju i druga uslužna vozila, kada je iznos ovih naknada prepolovljen, o čemu se dogovaramo usmeno prilikom kupovine.
 1. 3.REKLAMACIJE – zamena i vraćanje robe, povraćaj novca i KATALOŠKA porudžbina robe van asortimana
  • Prilikom isporuke kupljene robe KUPAC JE DUŽAN da proveri da je roba isporučena prema naručenoj specifikacijitačna vrsta i količina robe. Takođe, kupac je dužan da vizuelnim pregledom ustanovi da je isporučena BEZ fizičkih oštećenja (lom, neravna glazura, vidna oštećenja i slični nedostaci). NAKNADNE REKLAMACIJE VEZANE ZA ISPORUČENU KOLIČINU I FIZIČKO OŠTEĆENJE SE NE PRIZNAJU. Takođe, NE priznaje se reklamacija na ugrađene proizvode (zalepljene pločice, ugrađena kada,….)
  • Za eventualne skrivene nedostatke (nesaobraznost) isporučene robe koje nije bilo moguće videti prilikom isporuke, kupac ima pravo na reklamaciju shodno Zakonu o zaštiti potrošača. U zavisnosti od vrste nesaobraznosti proizvod će se servisirati ili zameniti novim. Da bi ostvario ovo pravo kupac mora priložiti račun, garanciju (ukoliko je proizvod podložan garanciji) i originalnu ambalažu.
  • U slučaju da kupac želi zameniti ili vratiti proizvod iz bilo kog razloga on to može učiniti uz originalan račun i u originalnoj ambalaži uz uslov da je proizvod neoštećen, neugrađivan i neupotrebljavan. Refundacija sredstava se vrši odmah u punom iznosu, izuzev u slučaju plaćanja platnim karticama kada je refundacija umanjena za iznos provizije koju banka naplaćuje (oko 2,5% iznosa računa).
  • KATALOŠKA porudžbina podrazumeva da je kupac odabrao da kupi (poruči) proizvod koji nije u redovnom asortimanu salona kupatila “BG Sanitarija”. Ovakva porudžbina podložna je čekanju na isporuku (uglavnom 15 do 30 dana) do narednog uvoza robe, uz sledeće uslove:
 • minimalan avans je 50% od vrednosti robe koja se poručuje i plaća se pri porudžbini robe, a ostatak do punog iznosa plaća se pri isporuci robe,
 • pošto roba nije deo redovnog asortimana našeg salona, poručenu robu NIJE MOGUĆE zameniti drugom niti je vratiti (osim u slučaju da je stigla fizički oštećena).
 1. 4.Roba na Akciji – AKCIJA “Dok traju zalihe” i AKCIJA “Poslednji komad”
  • Roba na AKCIJI obeležena etiketom “Dok traju zalihe” predstavlja deo našeg asortimana koji smo nabavili po povoljnijim cenama, koje na taj način prenosimo na kupce. Reč je o robi za koju je fabrika dala specijalne uslove ili nam je preostala neka količina sa nekog objekta koji je snabdevan pa je nabavljena po nižim cenama. Ova roba ima sve karakteristike lagerske i redovne robe.
  • Roba na AKCIJI obeležena etiketom “Poslednji komad” predstavlja artikal koji se rasprodaje iz našeg salona. Radi se o robi koju više nećemo imati u ponudi i kupcu se isporučuje izložbeni model koji je stajao u salonu, te je iz tog razloga snižavamo. Roba se kupcu prodaje u VIĐENOM stanju, tako da je kupac dužan da vizuelno pregleda robu (u 95% slučajeva roba je besprekorna bez ijednog oštećenja). Robu obeleženu sa AKCIJA “Poslednji komad” nakon kupovine NIJE moguće zameniti ili vratiti.
Top