Hendikep sanitarije za invalide

Hendikep sanitarije za invalide predstavljaju poseban segment našeg prodajnog asortimana namenjen osobama sa invaliditetom. Postoji zakonska obaveza da svi javni prostori moraju imati sanitarne prostorije koje su prilagodjene hendikepiranim osobama. To je ujedno i moralna obaveza svih nas, da našim sugradjanima sa invaliditetom omogućimo normalno funkcionisanje i život.

Na žalost, zbog posebnih karakteristika hendikep sanitarije za invalide s jedne strane, kao i ne masovne, već male proizvodnje i nepostojanja poreskih olakšica s druge strane, ovi proizvodi imaju relativno visoku cenu. Takodje, oni se ne nalaze u proizvodnom programu svake fabrike, tako da je i ponuda i izbor modela manji.

Kod WC šolja za invalide u ponudi imamo podne i konzolne WC šolje, kao i WC monoblokove gde je vodokotlić integrisan sa WC šoljom. Glavna karakteristika ovih WC šolja je da su povišene i duže, radi lakšeg sedanja na istu. Radi dodatne sigurnosti preporučuje se i ugradnja nekog od specijalnih držača za invalide. Od tih držača razlikujemo podne i zidne, koji mogu biti fiksni i sklopivi.

Umivaonici kod hendikep sanitarije za invalide odlikuju se udubljenjem sa prednje strane. Time se olakšava pristup invalidskih kolica lavabou. Zbog svoje funkcionalnosti i specijalnih zahteva, ovi lavaboi se proizvode uglavnom u dimenzijama izmedju 60 i 70 cm.

Postoji veliki dodatni deo asortimana hendikep sanitarije za invalide. To su specijalna pomična ogledala, stolice za tuš kabinu zidne i stojeće, kao i već pomenuti zidni ili podni držači raznih dimenzija.

Kad je u pitanju prostor za kupanje osoba sa invaliditetom preporučuje se izrada zidane tuš kade. Ova tuš kada treba da bude u istom nivou sa ostatkom kupatila. Ne preporučuje se odignuta, kako bi hendikepirana osoba lakše ušla u nju. Za odliv ovakve tuš kade najbolje su podne, ukopne tuš kanalice. One se takodje ugradjuju u ravni poda sa prethodno uradjenim padom keramike prema kanalici. Više o ovome možete pogledati u našem odeljku tuš kanalica.

Hendikep WC monoblok VitrA povišeni za posebne potrebe sa WC daskom

Hendikep rukohvat VitrA INOX sa držačem WC papira - sklopivi

Hendikep konzolna WC šolja VitrA za posebne potrebe - 70 cm dužina

Hendikep lavabo VitrA 65x56 cm za posebne potrebe

Hendikep ogledalo VitrA 50x75 za posebne potrebe pomično

Hendikep rukohvat za posebne potrebe ugaoni 90' VitrA INOX - 60x60 cm

Hendikep sanitarije za invalide

Hendikep podna WC solja Pozzi Ginori Abele

Hendikep sanitarije za invalide

Hendikep konzolna WC solja Pozzi Ginori Abele

Hendikep sanitarije za invalide

Hendikep lavabo Pozzi Ginori Abele 65 cm.

Hendikep sanitarije za invalide

Hendikep ogledalo Pozzi Ginori 70x60 cm.

Hendikep sanitarije za invalide

Hendikep podna WC solja Viktorija

Hendikep sanitarije za invalide

Hendikep sediste tus kabine VitrA

Top