Jika sanitarije - Češka

Jika sanitarije danas su deo moćne švajcarske Laufen Group. U pitanju je najstarija češka fabrika i jedna od najstarijih u Evropi. Jika je osnovana još krajem 19 veka kao porodična manufaktura, koja je svoje iskustvo prenosila s kolena na koleno, baveći se uglavnom dekorativnim porcelanom.

Jika sanitarije počinju da se proizvode od 1920 godine, kao posledica sve veće tražnje za njima. Razvijaju se prvo primitivni modeli ručno rađeni, a kasnije i serijski proizvodi uvođenjem mašina. U doba socijalizma fabrika se bavi masovnom proizvodnjom, ali bez značajnijeg osvrta na dizajn. Ulaskom Češke u EU, fabrika postaje deo čuvene švajcarske Laufen Group, koja postaje većinski vlasnik i vrši značajna ulaganja u tehnologiju, razvojni centar i dizajniranje proizvoda. Od tada, Jika beleži konstantan rast na evropskom tržištu opreme za kupatila i postaje važan igrač na zahtevnom polju sanitarija u kupatilu. Kao deo Laufen Group primećuje se sličnost sa proizvodima koji nose brend Laufen, međutim proizvodi Jika su ekonomičniji sa prihvatljivijom cenom namenjeni manje zahtevnim kupcima. Celokupnu njihovu ponudu možete pogledati na http://www.jika.eu/

Jika sanitarije proizvode se u nekoliko modela namenjenih raznim kategorijama kupaca, od bazičnih do modernih linija. WC šolje proizvode se kao konzolne WC šolje, podne WC šolje i kombinovane WC šolje monoblok sa svojim vodokotlićem. WC daske uz njih možete birati, da budu obične ili soft close koje imaju mehanizam za usporavanje pada.

Jika lavaboi se proizvode u istoj seriji kao i WC šolje, u puno dimenzija, različitog dizajna. Takođe, u ponudi je i nekoliko modela nadgradnih lavaboa kružnog i četvrtastog dizajna.

Serija Jika Pro predstavlja jednostavnu bazičnu liniju za manje zahtevne kupce. Shodno tome cena je više nego prihvatljiva, uz jako dobar kvalitet češkog porcelana.

Jika Pure je najlepši model ove fabrike, sa lepim pravim, četvrtastim linijama. Uz ovaj prestižni model isporučuje se takozvana slim WC daska, tankog prefinjenog dizajna.

Za sve proizvode Jika sanitarije u našem salonu keramike obezbeđeni su originalni rezervni delovi.

Jika Pure WC šolja konzolna + bide konzolni

Jika Pure WC monoblok Back to Wall sa Slim Soft close daskom

Jika Pure WC šolja podna Back to wall + bide podni

Jika nadgradni lavabo Cubito Pure 50x35

Jika nadgradni lavabo Cubito Pure okrugli fi 40

Jika sanitarije - WC monoblok Pro

Top