Tuš kanalice - linijske rešetke

Tuš kanalice – linijske rešetke predstavljaju uslovno rečeno novinu u opremanju savremenog kupatila. Reč je o proizvodu koji se pojavio na svetskom tržištu pre nekih desetak godina. Ovaj sistem razvio se kao rešenje za odvod vode u sklopu sve prisutnijeg minimalizma u opremanju enterijera.

Naime, ugradnja takozvane zidane tuš kabine umesto klasične tuš kade postaje sve češće rešenje u kupatilu. Ljudi se opredeljuju za zidanu tuš kabinu zbog ekonomičnosti i funkcionalnosti. Prilikom izgradnje ove vrste prostora za tuširanje upotrebljavaju se samo podne keramičke pločice, pa je stoga finansijski isplativije. S druge strane, ove kabine su u ravni poda, ili samo par santimetara odignute, pa su lakše za ulazak i izlazak. Ovo je naročito korisno starijim korisnicima ili osobama sa invaliditetom. Naravno, ovde se javlja problem odvoda vode. Klasični slivnik nije dovoljan – nema tu propusnu moć, a ne može se pohvaliti ni estetikom. Stoga, pravo rešenje su tuš kanalice linijske rešetke.

Naš salon kupatila zastupa 2 svetski poznate firme u ovom domenu: ACO iz Nemačke i AlcaPlast iz Češke.

ACO je svetski lider i firma koja je prva osmislila ovaj način odvoda vode iz tuš kabine. Kao i kod većine nemačkih fabrika, kvalitet i funkcionalnost su na prvom mestu. Tuš kanalice ACO izrađuju se od visoko kvalitetnog nerđajućeg čelika, standarda AISI 304. U svom sastavu ove kanalice sadrže flanšnu za prihvat hidroizolacije, sifon, telo kanalice i pokrivnu rešetku u nekoliko atraktivnih modela. Za zahtevnije kupce ACO nudi nekoliko završnih Lux varijanti pokrivne rešetke. Tako su u ponudi rešetke sa ugrađenom LED rasvetom, Tile rešetke u koje možete umetnuti Vašu keramičku pločicu, kao i model koji umesto rešetke ima mlečno staklo.

ACO tuš kanalice mogu se postavljati na ulasku u tuš kabinu, kao i do zida. Po nemačkim merenjima propustnost vode kod postavke na ulazu je 0,4 lit/s, dok je kod postavke do zida 0,6 lit/s. Postavka tuš kanalice do zida pored veće propusnosti, izgleda i estetski lepše. Sve ACO tuš kanalice atestirane su na nosivost invalidskih kolica.

AlcaPlast tuš kanalice predstavljaju ekonomičnije rešenje kanalica za tuš kabinu. Reč je o najvećem Češkom proizvođaču sifonske opreme. Ove kanalice izrađene su od visoko kvalitetne plastike sa donje strane, dok je pokrivna rešetka od inoxa. Pokrivne linijske rešetke izrađuju se u 3 atraktivna dizajna.

Svi modeli tuš kanalica proizvode se u svim mogućim dimenzijama, počev od 55 cm pa sve do 120 cm, na svakih 5 cm.

Tuš kanalice ACO od 60 do 120 cm

Tuš kanalice ACO quadrato od 60 do 120 cm

Tuš kanalice ACO Wave od 60 do 120 cm

Tuš kanalice ACO Wave ugradnja do zida

Tuš kanalice ACO Exclusive Stripe

Tuš kanalice ACO Exclusive elektropolirane

Tuš kanalice ACO Exclusive Glass

Tuš kanalice ACO tile

Tuš kanalice ACO tile

Tuš kanalice ACO Exclusive LED

Tuš kanalice ACO Exclusive LED light

Tuš kanalice ACO - Lux slivne rešetke

Tuš kanalice AlcaPlast - ugradnja do zida

Tuš kanalice AlcaPlast apz8 - od 55 do 95 cm

Tuš kanalice AlcaPlast apz9 - od 55 do 95 cm

Tuš kanalice AlcaPlast apz10 - od 55 do 95 cm.

Tuš kanalice AlcaPlast apz10 inox 55 - 95 cm

Tuš kanalice AlcaPlast tehnička šema

Top