Ventilator za kupatilo

Ventilator za kupatilo predstavlja nužnost savremenog opremanja kupatila. Radi se o uredjaju koji treba da eliminiše vlažnost i neprijatne mirise iz Vašeg najintimnijeg prostora u stanu. Modernom izgradnjom solitera i višespratnica ventilator za kupatilo dobija na značaju. U ovakvim zgradama kupatila više nemaju prozore, već ceo proces provetravanja pada upravo na ventilatore.

Ventilator za kupatilo je završni deo sistema za odvod vazduha. On je jedini vidljivi deo ovog sistema jer se odvodne ventilacione cevi nalaze unutar zidova. Stoga, poželjno je da on bude i lepo dizajniran i da predstavlja svojevrsan ukras u kupatilu. Pored toga, treba kupiti onaj koji proizvodi najmanju buku, da što manje uznemirava korisnika.

Za razliku od ranijih prilično prostih ventilatora za kupatilo koji su pravili veliku buku, u poslednje vreme pojavili su se jako lepo dizajnirani modeli. Pored toga oni pripadaju i takozvanoj kategoriji nisko šumnih ventilatora jer proizvode malu količinu buke. Pored ovih parametara uslov koji morate zadovoljiti da bi ventilator uspešno funkcionisao je i njegov promer. Njega diktira prečnik unutar zidne ventilacione cevi koja može biti promera 100, 120 i 150 mm.

U ponudi salona kupatila BG Sanitarija možete naći ventilator za kupatilo španskog proizvodjača Cata, kao i poljskog Awenta. Radi se o dve renomirane evropske fabrike koje pored osnovnih propisanih standarda ispunjavaju i estetsku stranu. Više o njima možete pogledati na http://www.cata.es/en/catalog/bath-extraction/

Ventilator za kupatilo španske fabrike Cata odlikuje se besprekornim dizajnom i jako niskim nivoom buke. Proizvode se u 2 završne boje: bela i hrom. Snaga modela od 100 mm je 15W sa nivoom buke od 38 dB, model 120 mm je 20W snage sa 40 dB buke, dok je najveći 150 mm snage 25W sa bukom od 42 dB.

Pored običnih modela, iz ponude izdvajamo modele sa timerom i senzorom vlage. To znači da možete podesiti vreme ili/i nivo vlažnosti kada će se Vaš ventilator za kupatilo uključivati. Uslov za ovo je da Vaš ventilator ima konstantan napon. Ponos ove fabrike je dekorativna E serija, sa završnicom od mlečnog stakla, sa digitalnim displejom temperature i vlažnosti vazduha.

Ventilator za kupatilo

Ventilator za kupatilo CATA E serija 100 i 120

Ventilator za kupatilo

Ventilator za kupatilo CATA X-mart 100, 120 i 150 Beli

Ventilator za kupatilo

Ventilator za kupatilo CATA X-mart 100, 120 i 150 Inox

Ventilator za kupatilo

Ventilator za kupatilo CATA X-mart Matic 100, 120 i 150 Beli

Ventilator za kupatilo

Ventilator za kupatilo CATA X-mart Matic 100, 120 i 150 Inox

Ventilator za kupatilo

Ventilator za kupatilo CATA Silentis Inox 100, 120 i 150

Top