Ventilatori za kupatilo

Ventilatori za kupatilo predstavljaju nužnost savremenog opremanja kupatila. Oni treba da eliminišu vlažnost i neprijatne mirise iz Vašeg najintimnijeg prostora u stanu. Modernom izgradnjom solitera i višespratnica ventilatori za kupatilo dobijaju na značaju. U ovakvim zgradama kupatila više nemaju prozore, već ceo proces provetravanja pada upravo na ventilatore.

Ventilatori za kupatilo su završni deo sistema za odvod vazduha. Oni su jedini vidljivi deo ovog sistema jer se odvodne ventilacione cevi nalaze unutar zidova. Stoga, poželjno je da budu i lepo dizajnirani i da predstavljaju svojevrstan ukras u kupatilu. Pored toga, treba kupiti onaj koji proizvodi najmanju buku, da što manje uznemirava korisnika.

Za razliku od ranijih, prilično prostih ventilatora koji su pravili veliku buku, u poslednje vreme pojavili su se jako lepo dizajnirani modeli. Pored toga oni pripadaju i takozvanoj kategoriji nisko šumnih ventilatora jer proizvode malu količinu buke. Pored ovih parametara uslov koji morate zadovoljiti da bi ventilator uspešno funkcionisao je i njegov promer. Njega diktira prečnik unutar zidne ventilacione cevi koja može biti promera 100, 120 i 150 mm.

U ponudi salona kupatila BG Sanitarija možete naći ventilatore španskog proizvođača Cata, kao i poljskog Awenta. Radi se o dve renomirane evropske fabrike koje pored osnovnih propisanih standarda ispunjavaju i estetsku stranu. Više o njima možete pogledati na http://www.cata.es/en/catalog/bath-extraction/

Ventilatori za kupatilo španske fabrike Cata odlikuju se besprekornim dizajnom i jako niskim nivoom buke. U pitanju su ventilatori sa klapnom. Proizvode se u 2 završne boje: bela i hrom. Snaga modela od 100 mm je 15W sa nivoom buke od 38 dB, model 120 mm je 20W snage sa 40 dB buke, dok je najveći 150 mm snage 25W sa bukom od 42 dB.

Pored običnih modela, u ponudi su ventilatori sa tajmerom i ventilatori sa senzorom vlage. To znači da možete podesiti vreme ili/i nivo vlažnosti kada će se Vaš ventilator uključivati. Uslov za ovo je da Vaš ventilator ima konstantan napon. Ponos ove fabrike je dekorativna E serija, sa završnicom od mlečnog stakla u beloj i crnoj boji, sa digitalnim displejom temperature i vlažnosti vazduha.

Ventilatori za kupatilo CATA - E 100 i E 120 BELI

Ventilatori za kupatilo CATA - E 100 i E 120 CRNI

Ventilatori za kupatilo CATA X-mart Matic 100, 120 i 150 BELI

Ventilatori za kupatilo CATA X-mart Inox-Matic 100, 120 i 150 HROM boja

Ventilatori za kupatilo CATA X-mart 100, 120 i 150 standard BELI

Ventilatori za kupatilo CATA X-mart Inox 100, 120 i 150 standard HROM boja

Top