Ugradne baterije - uzidne baterije

Ugradne baterije predstavljaju uslovno rečeno novinu u ponudi baterija za kupatilo. Razvile su se prvo kao vrsta baterija za kupatilo koje su se ugrađivale u hotele, sportske objekte i slično, dok su tek nakon toga našle širu primenu i u domovima. Minimalističko uređenje domova je zaslužno za prodor ovih vrsta baterija u kućne uslove – čist, jasan, ne pretrpan dizajn sa što manje detalja i lak za održavanje.

Ugradne baterije, ili uzidne baterije kako ih još zovu, kako sama reč kaže, ugrađuju se u zid. Cela instalacija ovih baterija je nevidljiva, sprovedena kroz zid, dok se vide samo završni elementi poput maske mešača vode, izliva tuš ruže i slično. Shodno tome, ove baterije zahtevaju prethodno planiranje i pripremu. Naime, da bi se postavile potrebno je prethodno planirati i sprovesti vodovodnu instalaciju na željena mesta, pre postavke keramičkih pločica. Na tako predviđena mesta ugrađuju se uzidni mešači vode koji predstavljaju srce ugradne baterije. Od njega vodovodne cevi kroz zid razvoze dalje vodu na gornju ružu tuša i/ili na tuš priključak u zavisnosti od želja korisnika. Shodno ovome, za ljude koji žele da zamene svoje baterije, nemoguće je klasične baterije zameniti ugradnim bez razbijanja pločica i postavke nove vodovodne instalacije.

Ugradne baterije su se prvo razvile kao uzidne baterije za tuš kade, tu su imale najveću primenu. Sledeći ovo, vremenom se razvijaju i ugradne baterije za lavabo, kao i za klasičnu kadu. Usled stalnog rasta potražnje, sve više i više fabrika počinje i proširuje proizvodnju ovih baterija, uz sve veći izbor modela i dizajnerskih rešenja. Uprkos tome, cena ugradnih baterija je nešto viša od klasičnih baterija.

Salon kupatila “BG Sanitarija” nudi ugradne baterije za kupatilo renomiranih fabrika iz Italije i Nemačke. Ovi proizvođači odlikuju se izuzetnim kvalitetom, dizajnom i cenom. Shodno tome u našoj ponudi zastupljene su sledeće fabrike: TEOREMA – Italija, PAFFONI – Italija, GROHE – Nemačka i EMMEVI – Italija. Zajedničko za sve je da se izrađuju se od livenog mesinga, legure bakra i cinka, sa površinskom duplom zaštitom od nikla i hroma. Kontrola kvaliteta vrši se od prve do poslednje faze proizvodnje.

Ono što kupce jako brine kod ove vrste baterija je njihovo održavanje. Naime, zbog načina ugradnje postoji bojazan da se u slučaju intervencije ili kvara moraju rušiti pločice. To NIJE tačno. Svaka ugrađena mešačka glava lako je dostupna iza prednje dekorativne ploče (maske) koja se postavlja preko nje. Ostali elementi koji izlaze iz zida (gornja ruža tuša, donja izlivna lula i sl.) su jako lako zamenljivi običnim odvrtanjem i postavkom novih.

ugradne baterije

TEOREMA ugradne baterije - Italija

TEOREMA ugradne baterije za tuš kabinu XS

TEOREMA ugradne baterije za lavabo XS

TEOREMA ugradne baterije za tuš kabinu XS - crna

TEOREMA ugradne baterije za tuš kabinu XS - crni komplet

TEOREMA ugradne baterije za lavabo XS - crna

TEOREMA ugradne baterije za tuš kabinu Jabil

TEOREMA ugradne baterije za lavabo Jabil

TEOREMA ugradne baterije za tuš kabinu Blog

TEOREMA ugradne baterije za lavabo Blog

TEOREMA ugradne baterije za tuš kabinu GoodLife

TEOREMA ugradne baterije za lavabo GoodLife

ugradne baterije

PAFFONI ugradne baterije - Italija

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Ringo

PAFFONI ugradne baterije za lavabo Ringo

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Ringo CRNA

PAFFONI ugradne baterije za lavabo Ringo CRNA

PAFFONI ugradne baterije za kadu Ringo

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Level

PAFFONI ugradne baterije za lavabo Level

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Candy

PAFFONI ugradne baterije za lavabo Candy

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Stick

PAFFONI ugradne baterije za lavabo Stick

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Tango

PAFFONI ugradne baterije za lavabo Tango

PAFFONI ugradne baterije za kadu Tango

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Rock

PAFFONI ugradne baterije za tuš kabinu Berry

EMMEVI ugradne baterije za tuš kabinu Nicla sa 3 funkcije

Top